ΣΤΟΧΟΣ-ΠΛΑΝΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΑΣ

Στόχος σε αυτή την κατηγορία δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η δημιουργία ενιαίας φιλοσοφίας τμημάτων υποδομής και πρώτης ομάδας.Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια των παιδιών γι’αυτό και στελεχώνουμε τα τμήματα υποδομής με εξειδικευμένους προπονητές. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης – προπόνησης είναι επιμελώς σχεδιασμένο για κάθε ηλικιακή κατηγορία, με απώτερο σκοπό την στελέχωση της ανδρικής ομάδας από αθλητές του σωματίου. Με πρωτοβουλία του ομίλου, δίνεται, με επιτυχία, η ευκαιρία στους ταλαντούχους νεαρούς παίχτες να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους ακόμα και σε μεγάλους και αναγνωρίσιμους συλλόγους του εξωτερικού. Τα τμήματα υποδομής της Κοψαχείλας αποτελούνται από 11 τμήματα αγοριών και 2 κοριτσιών. Ακόμα ένας στόχος μας είναι να προάγουμε το γυναικείο ποδόσφαιρο γιατί ο αθλητισμός δεν πρέπει να έχει φύλο. Κλείνοντας με τους στόχους μας, η ομάδα θέλουμε να συνεχίσει να προσφέρει κοινωνικό έργο, κάνοντας φιλανθρωπίες και βοηθώντας ευπαθείς ομάδες.

ΣΚΟΠΟΣ

i) Τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών με τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

ii) Την καλλιέργεια και διάδοση του αθλήματος.

iii) Τη συμβολή του σωματείου στην πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας και την πρόοδο των μελών του, αλλά και των κατοίκων της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου και ιδιαίτερα της νεολαίας, με την ανάπτυξη, διάδοση και εφαρμογή του αθλητισμού ως τρόπου ζωής και σύγχρονης πολιτιστικής αντίληψης.

iv) Την ανάπτυξη και καλλιέργεια κοινωνικής, αγωνιστικής, αθλητικής συνείδησης στα μέλη, τους αθλητές και τους φιλάθλους, με βάση τις αρχές του αθλητισμού. Την καλλιέργεια των μελών καθ αθλητών του στα αθλητικά ιδεώδη και την αρχή του «ευ αγωνίζεσθαι».

v) Την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων για μια καλύτερη ζωή, βασισμένη στην Εθνική Λαϊκή πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.

vi) Την καλλιέργεια, μεταξύ των μελών του συλλόγου, πνεύματος κοινωνικής υπευθυνότητας, με βάση τις δημοκρατικές αρχές, την ελευθερία, τον αλληλοσεβασμό και την κοινωνική αλληλεγγύη.

vii) Τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του και την ανάπτυξη πολιτιστικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων