ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Ακαδημία μας ανακοινώνει
την έναρξη συνεργασίας με την γνωστή και διακεκριμένη Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Νεφέλη Αναγνωστοπούλου!!
Graduate Member British Psychological Society (BPS), MBPsS

Μετά από πρωτοβουλία του τεχνικού διευθυντή και με την έγκριση του υπεύθυνου υποδομών του συλλόγου μας η Νεφέλη αποτελεί ένα άκρως σημαντικό κομμάτι που έλειπε από την ομάδα μας.

Στοχος μας η συνδεση σωματος κ πνεύματος, η οποια ειναι γνωστη απο την αρχαιότητα. Προκειμένου να λειτουργήσει το ένα σε βέλτιστο βαθμό, πρέπει να φροντίζεται και το άλλο. Έτσι, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την ολιστική κάλυψη των αναγκών των αθλητών της, η οποία εμπεριέχει και το ψυχοσυναισθηματικό τους κομμάτι, η ομάδα της Κοψαχείλα Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με την Νεφέλη Αναγνωστοπούλου ανακοινώνουν την έναρξη των εξής παροχών για τους νέους αθλητές μας:
• Εποπτεία επιλεγμένων προπονήσεων προς ανίχνευση πιθανών βελτιώσεων ή παροχής σύντομης βοήθειας στους αθλητές.
• Ομαδικά προγράμματα ψυχοσυναισθηματικού χαρακτήρα, όπως η αναγνώριση συναισθημάτων, η διαχείριση του άγχους και του θυμού κλπ.
• Ομαδικά προγράμματα σύσφιξης των σχέσεων και ανάπτυξης της ομαδικότητας ανάμεσα στους συναθλητές
• Δυνατότητα παραπομπής σε ατομικές συνεδρίες γονέων και παιδιών, με τήρηση απόλυτης εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας.

Η Νεφέλη Αναγνωστοπούλου είναι απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιαστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικών – Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην “Εξελικτική Ψυχολογία” από το University of Kent, UK και στην “Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων” από το King’s College London, UK. Είναι εκπαιδευόμενο μέλος στην Ελληνική Εταιρία Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Παιδιού και Εφήβου και παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης σε παιδιά και νέους, σε ιδιωτικό χώρο στην Νέα Σμύρνη. Παράλληλα, εργάζεται ως σύμβουλος ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα στον Πειραιά. Προηγουμένως έχει εργαστεί ως σύμβουλος παιδιών και εφήβων στην Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα Δοξιάδη και παλαιότερα στο Λονδίνο, στο Bethlem Royal Hospital, στην μονάδα νοσηλείας εφήβων με ψυχικές νόσους, Bethlem Adolescent Unit, και στην μονάδα των παιδιών, Acorn Lodge.

Το “παζλ” ολοκληρώνουν οι καταρτισμένοι προπονητές της ακαδημίας μας (πτυχιούχοι γυμναστικής Ακαδημίας, πιστοποιημένοι προπονητές ΕΠΟ)!